Blog

Akdeniz Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri 2021
Akdeniz Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri 2021

Akdeniz Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri 2021

Akdeniz Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri 2021

Akdeniz Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri 2021

20 Temmuz 1982 tarihinde kurulan Akdeniz Üniversitesi 24 Fakülte, 7 Enstitü, 2 Yüksekokul, 1 Konservatuar, 12 Meslek Yüksekokulu, 70 bini aşan öğrencisi ve 2532 akademik personeliyle eğitim-öğretim vermektedir. Akdeniz Üniversitesi, çağdaş eğitimin gerektirdiği her türlü imkana sahip derslik ve amfilerde, en son teknolojik imkanların sunulduğu araştırma ve uygulama laboratuarlarında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Akdeniz Üniversitesi ön lisans ve lisans programlarına sadece Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (AKDENİZ YÖS) ile uluslararası öğrenci almaktadır. AKDENİZ YÖS-2019’da Matematik, Geometri ve IQ alanlarından oluşan 80 soruluk Temel Öğrenme Becerileri Testi uygulanmaktadır. AKDENİZ YÖS-2020 Türkçe, İngilizce, Almanca ,Fransızca ,Arapça, Farsça ve Rusça dillerinde yapılacaktır.

 

Akdeniz Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri 2021

Sınav Tarihi: 6 Haziran 2020  Saat 14:00 (Türkiye Saati ile)

Son Başvuru Tarihi:

 

Uluslararası öğrencilerin başvurusunda hangi sınavlar kabul edilir?

Uluslararası öğrenciler Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavına (AKDENİZ YÖS) girmeleri gerekmektedir. (1) Lisans düzeyinde eğitim veren fakülte ve yüksekokulların bölüm ve programlarına Temel Öğrenme Becerileri Testinin ilgili puan türünden en az 45 puan alan aday tercih yapma hakkı kazanır.

(2)Ön lisans düzeyinde eğitim veren Meslek Yüksekokullarının bölüm ve programlarına Temel Öğrenme Becerileri Testinin ilgili puan türünden en az 35 puan alan aday tercih yapma hakkı kazanır.

(3)Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden diploma programlarına Temel Öğrenme Becerileri Testinin ilgili puan türünden en az 45 puan alan aday tercih yapma hakkı kazanır.

 

Uluslararası Öğrenci Kabulü için başvuru koşulları nelerdir?

Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları şartıyla; aşağıdaki koşullardan birini

sağlayan adaylar başvurabilir;

  1. a) Yabancı uyruklu olan,
  2. b) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığından Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu 7. maddesi 1. bendi uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenler,
  3. c) Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile Türk vatandaşlığına geçenler,

ç) T.C. uyruklu olup, ortaöğretiminin tamamını yabancı bir ülkede veya o ülkedeki Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar (KKTC hariç),

  1. d) KKTC uyruklu olup KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar veya sahip olacakların başvuruları kabul edilir.

Bloglar

Yorumlar (51)

Yorum Yaz

Hemen Bilgi Alın

ÜCRETSİZ yurtdışı eğitim danışmanlığı almak için, formu hemen doldurun !
Tecrübeli danışmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Kullanıcı İşlemleri