Blog

Rusyada Üniversite Eğitimi için gerekli belgeler
Rusyada Üniversite Eğitimi için gerekli belgeler

Rusyada Üniversite Eğitimi için gerekli belgeler

Rusyada Üniversite Eğitimi için gerekli belgeler

Rusya’da üniversite (lisans) eğitimi için gerekli belgeler aşağıda belirtilmiştir.

  • 10 Adet 3×4 ölçülerinde arka fonu beyaz ve mat fonda vesikalık fotoğraf
  • Pasaportun aslı (Başvurudan itibaren minimum 18 ay daha geçerlilik süresi olması gerekmektedir)
  • Aids testi (Özel hastanelerden aynı gün temin edilebilir)
  • Diplomanın aslı (valilikten yada kaymakamlıktan apostil yapılacak)
  • Transkript (not dökümü) aslı, ıslak imzalı (valilikten yada kaymakamlıktan apostil yapılacak)

Rusya’da davetiye 21 iş gününde hazırlanmaktadır. Pasaport fotokopinizi erken göndermeniz size zaman kazandıracaktır.

Rusya Dil okulları için gerekli belgeler

Rusya’da dil okulları için gerekli belgeler aşağıda belirtildiği gibidir. Rusya dil okulu için yaş sınırlaması yoktur.

  • 8 Adet 3×4 ölçülerinde mat fonda arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf
  • Pasaportun aslı (Başvurudan itibaren minimum 18 ay daha geçerlilik süresi olması gerekmektedir)
  • Aids testi (Özel hastanelerden aynı gün temin edilebilir)

Rusya’da davetiye 21 iş gününde hazırlanmaktadır. Pasaport fotokopinizi erken göndermeniz size zaman kazandıracaktır.

Rusya Öğrenci Vizesi için gerekli belgeler

Rusya öğrenci vizeleri tek yönlü ve genellikle 90 günlük çıkar. Rusya’ya geldiğinizde eğitim göreceğiniz kurum yani üniversiteler bu vize süresini eğitim almaya devam ettiğiniz her yıl uzatmaktadırlar.

Rusya öğrenci vizesi için merak edilen konuların başında gelen Rusya'ya vize kalktı mı? sorusunun yanıtı olarak; Rusya ile Türkiye arasındaki vize uygulamasında yeni dönem 1 Eylül 2019 tarihinde başladı. O tarihten sonra yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri vizeden muaf tutuldu. Bordo pasaport sahipleri ise vize almak zorundadır. 

2021 Rusya öğrenci vizesi için Rusya Büyükelçiği'ne ve konsolosluklarına gitmeden başvuru yapabilirsiniz. Gerekli evrakların güncel haline Vize Merkezi’nin Rusya Departmanını arayarak e-mail olarak size gönderilmesini isteyerek ulaşabilirsiniz.  Evraklarınızı hazırlayıp bize teslim ettikten sonra Rusya vizesi işlemlerinizi sizin adınıza gerçekleştiriyoruz.

Rusya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya öğrenci vizesi ortalama 4 ila 7 iş gününde çıkan bir vizedir. İsminden de anlaşılacağı üzere öğrenci vizenizi veriliş amacına kullanmanız Rus yetkilileri tarafından büyük önem taşımaktadır. Eğitim vizesi başvuruları için Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi tarafından hazırlanan resmi davetiyeyi almanız gerekmektedir ya da Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığının size öğrenci vizesi verilmesi ile ilgili kararı olmalıdır. Vize Merkezi temsilcilerimiz ile iletişime geçerek ilgili durum hakkında daha fazla bilgi vermekte olup davetiye almanız için de size yardımcı olabilmektedirler.

Rus konsolosluğu belirtilen evrakların dışında ek evrak isteyebilmektedir. Bununla birlikte gerektiğinde Rus konsolosluğu gerekli görmesi halinde başvuru sahibini mülakata da çağırabilmektedir.

Vize Merkezi Rusya vizesi işlemlerinde deneyimli müşteri temsilcileriyle hizmet vermektedir. Rusya vizesi şahsen başvurulabilmekle birlikte başvurularda şahsen bulunmanız zorunluluğu değildir. Bireysel başvurularda meydana gelebilecek sorunlarla karşılaşmadan Rusya vizesi işlemlerinizin en kısa sürede gerçekleşmesi için Vize Merkezi temsilcilerimiz ile iletişime geçerek gerekli evrak listesini isteyin. Gerekli evrak listesi size mail yoluyla gönderilecektir. Evraklarınızı bize teslim etmek için Vize Merkezi’ne gelebilir veya kargoyla Vize Merkezi’ne yollayabilirsiniz. Rusya vizesi için gönderdiğiniz evraklar bize ulaştıktan sonra ek evrakları getirmeniz gerekmesinin tespiti halinde sizle e-mail veya telefon yoluyla iletişime geçilir.

Rusya Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar

Rusya öğrenci vizesi için gerekli evraklar aşağıda sunulmuştur. Başvuru sırasında evrakların eksiksiz ve tam bir şekilde şekilde beyan edilmesi gerekmektedir.  Rusya Konsolosluğu evrak listesinde güncelleme yapabilmektedir. Güncel evrak listesini Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak isteyebilirsiniz.

  1. Pasaport. Uzun süreli eğitim için Rusya öğrenci vizesini alabilmeniz için pasaportunuzun en az 1,5 sene daha geçerlilik süresi olması gerekmektedir.  Vizenizin basılması için pasaportunuzda en az 2 tane boş sayfa olması gerekmektedir.
  2. Fotoğraf. Rusya öğrenci vizesi için sizden istenen fotoğraf biyometrik olup, istenen miktar 2 tanedir. Fotoğrafınız yüzünüzün önünü gösterir şekilde olmalı ve fotoğrafınızda yüzünüzü kapatan hiçbir şey olmamalıdır. Biyometrik fotoğrafınız 3,5 x 4,5 cm ölçülerinde olmalıdır. Fotoğrafınızın fonu açık olmakla birlikte sadece beyaz renkte olmalıdır.
  3. Başvuru Formu. Rus makamları başvuru formunuzdaki size ait bütün bilgilerin doğruluğuna büyük önem vermektedir. Formdaki herhangi bir yanlış bilgilendirme veya yazılan bilgilerin verdiğiniz evraklarla uymaması halinde başvurunuz olumsuz sonuçlanabilmektedir. Vize Merkezi olarak formunuzu doğru şekilde doldurmanıza yardım edip formu doğru doldurabilmeniz için bizi arayınız.
  4. Davetiye ya da Rusya Dışişleri Bakanlığına Ait Vize Kararı. Rusya öğrenci vizesi için yapacağınız başvurunuzun gerçekleştirilebilmesi için davetiyenizin olması şarttır.  Sadece Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi tarafından hazırlanmış davetiyeler Rusya makamları tarafından kabul görmektedir. Davetiye yerine göndereceğiniz başka bir seçenek ise Rusya’nın dışişleri bakanlığı tarafından size vize verilmesi ile kararına ait bir belgedir. Davetiyenin verilme süresi 45 günü bulabilmektedir.  Vize Merkezi temsilcilerimiz ile iletişime geçmeniz halinde davetiye ve vize kararına hakkında daha fazla bilgi alıp davetiyeyi daha kısa sürede almanız mümkün olabilmektedir.
  5. Rusya Uçak Bileti. Öğrenci vizesi için vize başvurunuzun kabul olabilmesi için Rusya için gidiş-dönüş uçak biletiniz ile ilgili rezervasyonunuzun da olması gerekmektedir.
  6. Sağlık Raporu. Rusya’nın size öğrenci vizesi vermesi için başvurandan HIV virüsü bulunmadığına dair sağlık raporu olmasını istemektedir.
  7. Sağlık Sigortası. Seyahat tarihlerini kapsayan, 30 bin Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası.

Yabancı uyruklu vatandaşlar için T.C. ikamet izni (Arkalı önlü fotokopisi olmalı)

Türkiye'de Oturum İzni Olan Yabancıların Rusya Öğrenci Vizesi Başvurusu için Gerekli Evraklar

Türkiye Cumhuriyeti’nde ikamet izni olan yabancılar da Rusya öğrenci vizesine başvurabilme hakkına sahiptir. Bunun için Rus konsolosluğu Türk vatandaşlarından istediği evrakları yabancı vatandaşlardan da istemekle birlikte yabancı vatandaşlara yönelik ek evraklar da istemektedir. Öğrenci vizesi için istenen ek evraklar başvuranın uyruğuna göre değişmekte olup aşağıda belirtilmektedir:
Türkiye’deki İkamet İzni Belgesi

Bu belge  90 gün kesintisiz süreli Türkiye Cumhuriyeti’nde ikamet izni olan Venezuela, Arnavutluk, Haiti, Bahreyn, Mısır, İrlanda, Güney Afrika Cumhuriyeti, Lesotho, Libya, Makedonya, Meksika, Mali, Yeni Zelanda, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Suudi Arabistan, Birleşik Krallık, Japonya, Ekvator Ginesi ve Sierra Leone uyruklu vatandaşlar için istenmektedir. Bu vatandaşların Türkiye’de ikamet izni olduğunu kanıtlayan Öğrenci veya Çalışma İzni Belgesi,  Geçici Süreli İkamet İzin Belgesi gibi evrakları en az 90 gün kalış süreli olmaları koşuluyla kabul edilir.

Türkiye’deki Daimi İkamet İzni

Etiyopya, Ruanda, Gürcistan, Somali, Suriye, Çin, Hindistan, İran, Irak, Cezayir, Angola, Afganistan, Bangladeş, Vietnam, Kuzey Kore, Nepal, Nijerya, Pakistan, Çad ve Sri Lanka vatandaşlarının ise Türkiye’de daimi ikamet izni olduğuna dair bir belgesini göstermesi gerekmektedir.

Seyahat Sağlık Sigortası

Rusya öğrenci vizesi için başvuran şahıs Avrupa Birliği (AB) ülkesi vatandaşı ise Rusya Federasyonu sınırları içerisinde vize süresini kapsayan sigorta poliçesi olması gerekmektedir. Seyahat sağlık sigortasını Vize Merkezi olarak size yapabilmekte olup bunun için bizi arayınız.

Rusya Öğrenci Vizesinin Süresi Ne Kadar?

Rusya öğrenci vizesinin süresi ilk başvurularda 90 gün olmakla birlikte tek girişli ya da iki girişli olarak verilebilmektedir. Fakat eğitim süresinin uzun olması sebebiyle süre 1 yıla kadar uzatılabilir ve çok giriş-çıkışlı yapılabilmektedir. Fakat bu süre 1 yılı aşmamaktadır. 

Rusya Öğrenci Vizesini Uzatmak Mümkün Müdür?

Rusya öğrenci vizenizi uzatmanız mümkündür. Uzatılacak öğrenci vizenizin tarihi Rusya’daki yasalara uygun olarak imzalanan eğitim anlaşması süresi içinde olabilmektedir. Uzatılacak vize süreniz bir sonraki uzatım için 1 seneyi geçmeyecek biçimde düzenlenir. Uzatılacak vize çok girişli vize olmakta olup ikamet edip kayıt olduğunuz Rusya Federal Göç Şubesi tarafından gerçekleştirilir.

Rusya Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Rusya öğrenci vizesi için işlemler en az 4 ila 7 iş günü sürmektedir. Rusya Konsolosluğu’nun tatil olduğu ve kapalı olduğu günler bu süreyi içermez. Bunula birlikte Rusya Konsolosluğu’nun vizenin çıkış süresini geciktirebilecek ek evrak istemesi gibi durumlarda vize çıkış süresi uzayabilmektedir. Vize Merkezi dosyanızı Rusya Federasyonu’nun belirlediği vize usullerine göre başvuru yapmanızda size destek olmaktadır.

Öğrenci vizesine acilen ihtiyaç duymanız halinde Rusya size 1 ila 3 iş günü içinde vizenizi ekspres başvuru ile vermeye imkan sunmaktadır. Ekspres vize işlemleri hakkında detaylı bilgi almak ve hemen başvuru yapmak için Rusya Vize Merkezi departmanımızı arayın.

2021 Rusya Öğrenci Vizesi Ücreti

Rusya öğrenci ziyareti vize ücreti hakkında zamanla değişmeler olabildiğinden vize ücretleri hakkında güncel bilgi almak için lütfen çağrı merkezimizi arayın. Vize ücreti başvurulan vize ile ilgili talep ettiğiniz giriş sayısına ve işlem süresine göre değişiklik göstermektedir. Rusya vize ücreti konsolosluk harç bedelleri, vize ücreti, davetiye alımı ve Vize Merkezi koordinasyon ücretlerini içermektedir. Vize Merkezi Rusya vizesi işlemlerini baştan sona kadar takip etmektedir. Evraklarınız Rusya Federasyonunun belirlediği vize kriterlerine göre tarafımızdan değerlendirildikten sonra size gerekli tavsiyelerde bulunulur, başvurunuzu sağlamlaştıracak ölçütler bildirilir.

Rusya Vize Başvuru İşlemi Ücretleri;

  • 3 aylık 1 girişli Vize Başvuru İşlemi Ücreti: 160$
  • 3 aylık 1 girişli Vize Başvuru İşlemi Ücreti Ekspres: 250$ 
  • 3 aylık 2 girişli Vize Başvuru İşlemi Ücreti: 220$ 
  • 3 aylık 2 girişli Vize Başvuru İşlemi Ücreti: Ekspres 360$ 
  • 1 Yıllık Multi Vize Başvuru İşlemi Ücreti: 360$ 
  • 1 Yıllık Multi Vize Başvuru İşlemi Ücreti Ekspres: 620$

(Ücretlere Konsolosluk harcı, vize ücreti ve hizmet bedeli dahil)

Bloglar

Yorumlar (3)

  • uYnTyzS15-08-2023

    In rats, droloxifene exhibits higher antiestrogenicactivity and lower estrogenic activity than tamoxifen real cialis no generic Achillea may interact with blood thinners such as warfarin Coumadin, clopidogrel Plavix, and aspirin

  • Baccarat05-10-2023

    Your work is very good and I appreciate you and hopping for some more informative posts. Thank you for sharing great information to us. how to play baccarat online

  • Batnhl02-01-2024

    best allergy medication for itching best non prescription allergy medication doctor prescribed allergy medication

Yorum Yaz

Hemen Bilgi Alın

ÜCRETSİZ yurtdışı eğitim danışmanlığı almak için, formu hemen doldurun !
Tecrübeli danışmanlarımız size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır!

Kullanıcı İşlemleri